ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

sâmbătă, 27 martie 2010

Evolutie spirituala???

Se tot vorbeste despre o evolutie a omului, despre o mare schimbare ce incepe sa aiba loc la nivel planetar, cand oamenii se vor "trezi" si vor incepe sa se manifeste mai iubitor, mai tolerant,, pe scurt, mai evoluat, si ca deja exista semne ale acestor schimbari...
Ceva mai devreme, butonand telecomanda la tv, am dat peste o emisiune de stiri unde tocmai se vorbea despre reaparitia unor focare de gripa aviara in tara (da, trebuia sa mai apara ceva...)iar imaginile pe care le-am vazut in timp ce prezentatorul afirma ca "s-au luat masuri pentru prevenirea extinderii pericolului", m-au socat: gaini si gaste vii , apucate intr-un mod brutal cate 3-4 odata( de aripi, capete etc )erau aruncate, repet, DE VII in tomberoane de gunoi!
Veti spune poate, ca asta nu e decat un caz izolat, si ca nu, omenirea e mult mai civilizata ca acum cateva mii de ani...Ei bine, personal apreciez mai mult pe acei "primitivi" care vanau strict pentru nevoi si ucideau animalele rapid, fara a le tortura, decat pe modernii din prezent care se comporta cu niste fiinte vii si constiente de parca ar fi obiecte...
Ca sa nu ma limitez doar la tratamentul fata de animale... Ce ziceti si de traficul de femei din tarile est-europene,duse sa se prostitueze cu forta in capitalele din Vest; de copii din lumea a 3-a pusi la munca in regim aproape de sclavie pe cativa banuti in fabrici ale unor companii internationale; de muncitorii asiatici lasati sa moara de foame dupa ce au fost adusi cu promisiuni mincinoase in Europa , Dubai etc de firme care dupa ce au profitat de forta lor de lucru, le-au luat actele si nu i-au mai platit?
Da, e adevarat, exista si oameni "buni" care vad lucrurile mai in profunzime, care au inteles ca toate fiintele trebuie respectate in aceeasi masura...Dar ei existau si acum mii de ani, intr-o proportie la fel de mica precum exista si in prezent.
Asa ca, poate exista cineva capabil sa vada lucrurile mai clar decat mine si sa ma lumineze: unde e evolutia?

duminică, 21 martie 2010

Initium - in sfarsit !

Daca o sa studiati informatiile de mai jos, o sa vedeti ca practic, Initium-ul e folosit in culturile europene inca din 2008 si pana acum nu s-a observat nici o crestere a imbolnavirilor in randul populatiei.... ...Nu are rost sa mai adaug nimic, puteti sa cititi si singuri.
Informatii generale
Proprietatile chimice

sâmbătă, 20 martie 2010

Assemblage 23 - Skin

"Identity sometimes seems fleeting
An ever-changing tapestry
But at it's heart is the foundation
The very essence of our being

Shed your skin
Cast off your chains
Feel the sun upon your face for once
And wash away the pain
Shed your skin
Be who you are
Unencumbered by the weight
Of hiding every little scar

At times the self seems in transition
A mere projection on a screen
But what happens when you turn the lights on
And things are not as they once seemed?

Shed your skin
Cast off your chains
Feel the sun upon your face for once
And wash away the pain
Shed your skin
Be who you are
Unencumbered by the weight
Of hiding every little scar

Who we are is always changing
A never-ending course of growth
But deep inside there is a pillar
Deep inside there is a soul

Shed your skin
Cast off your chains
Feel the sun upon your face for once
And wash away the pain
Shed your skin
Be who you are
Unencumbered by the weight
Of hiding every little scar"

vineri, 12 martie 2010

In cautarea Initium-ului (here we go again)

Deoarece vad ca subiectul asta face in continuare valva, am incercat sa fac singura niste cercetari pe internet, in speranta ca voi da de surse clare de unde sa aflu fapte stiintifice si nu zvonuri preluate din ziare de scandal. Dar surpriza! Zecile de pagini de pagini de rezultate google erau pline cu aceleasi 4-5 articole alarmante, preluate de la unul la altul, si DELOC date oficiale si stiintifice, de unde sa pot vedea cu ochii mei ce e cu acest fungicid. Si mai dubios de atat a fost in momentul in care, observand ca desi cautasem pe web, toate paginile erau in romana, am realizat ca daca incerc sa tastez google.com, tot pe google.ro ma trimite. Sa inteleg ca gata, s-a restrictionat accesul la informatie? Nu de alta, dar vazusem acum ceva timp un documentar despre cenzura din China, unde daca incerci sa cauti informatii despre revolutia lor anticomunista, nu vei gasi NIMIC, desi daca faci aceeasi cautare din alta tara, ti se vor afisa zeci de rezultate.
Ok, am reluat cautarea, introducand cealalta denumire a produsului, si anume, ametoctradin. Nici aici n-am avut succese prea mari deoarece pe langa obisnuitele stiri pomenite mai sus, am gasit doar cateva informatii mult prea de specialitate ca sa le inteleg, (eu neavand nici o legatura cu chimia) si oricum pe nicaieri nu am gasit ceva concret despre efectele acestora asupra organismului uman. Ce mi-e clar insa e ca oricare dintre aceste substante folosite in agricultura este toxica; folosirea lor se bazeaza insa pe faptul ca ele nu ajung integral in organismul uman, ci cel mult
anumite substante din compozitia lor, dupa ce au fost descompuse de plante.
In fine, pentru cei interesati de subiect, cred ca ar trebui sa aflati intai ca:

"Interactiunea dintre fungi si plante consta in mecanisme foarte complexe, iar incercarea de eradicare a bolilor fungice este deosebit de costisitoare. Exista numeroase metode de combatere a fungilor, dar cea mai cunoscuta este folosirea fungicidelor, molecule organice care se pulverizeaza pe cultura, aplicandu-se odata cu udarea plantelor sau se incorporeaza in sol.
Combaterea patogenilor prin tratamente cu fungicide este cea mai practicata metoda de reducere a pagubelor, folosindu-se agenti agenti chimici variati, care distrug sau atenueaza actiunea respectivilor patogeni. Din pacate, multi agenti patogeni dezvolta rezistenta la asemenea chimicale, iar multi dintre ei nu sunt susceptibili la control prin mijloace chimice.
De exemplu, mana cartofului este cel mai mult controlata prin aplicarea frecventa a fungicidelor. Acestea si-au pierdut insa din eficienta. In plus, multi dintre agentii chimici folositi pot cauza mediului inconjurator distrugeri serioase avand de asemenea si un efect toxic pentru oameni si animale.
"
- sursa www.gradinamea.ro

O concluzie totusi: noi suntem singurii vinovati ca s-a ajuns la situatia asta, din cauza societatii cu consum excesiv pe care o sustinem. Cu cat fortam natura mai mult sa produca artificial pentru noi, cu atat ea va gasi metode prin a se opune ...Nu era mai "natural" sa gasim o cale sa convietuim cu fungii, in loc sa ne chinuim sa-i eradicam? Nu uitati, tot ce ii facem naturii se intoarce impotriva noastra.
Va mai recomand si seria de documentare The Private Life Of Plants - unde veti vedea ca totul este interconectat in natura iar fungii au si ei rolul lor, multi traind in simbioza cu plantele si ajutandu-le astfel sa se hraneasca...

marți, 9 martie 2010

The Butterfly Circus

Un prieten tocmai mi-a aratat acest scurt-metraj si..pur si simplu e prea extraordinar ca sa nu-l impart cu cat mai multi. Il gasiti aici

luni, 8 martie 2010

Idolatria - o fundatura din drumul spre iluminare

Noua viziune din ultimele decenii asupra divinitatii si omenirii afirma ca toti suntem un Intreg, materializari in diferite forme ale esentei divine. Si totusi, observ la majoritatea celor care cocheteaza cu aceasta teorie , un comportament destul de paradoxal. Nu, de data asta n-o sa ma mai refer la lipsa de toleranta religioasa, ci la un alt tip de manifestare care indeparteaza omul de la implinirea spirituala : idolatrizarea....
A spus vreodata Buddha ca este mai special ca restul oamenilor, ca el e mai mult decat un simplu om si ar avea origine divina? Si atunci de ce in prezent tarile din Asia sunt impanzite cu statuete ale sale, la care milioane de adepti se inchina si aduc ofrande?
A afirmat Iisus vreodata ca numai el poate face minuni sau cunoaste calea spre mantuire? Si atunci de ce milioane de credinciosi petrec ore intregi in genunchi in fatza imaginilor sale pictate sau, mai rau, isi pedepsesc corpul in zeci de feluri sperand astfel sa primeasca iertarea pacatelelor (deci implicit, in acest mod, nu isi asuma personal indreptarea)?
Indiferent ca apreciezi cuvintele lui Iisus, Buddha, Mohammed, Krishna, Zamolxe sau oricare, e complet aberanta adorarea mesagerului, de multe ori in detrimentul mesajului. Pe cat de constructiv e sa ai un model spiritual al carui exemplu sa-l urmezi, pe atat de nefolositor in calea spre Adevar si iluminare e sa transformi modelul in idol si sa stai sa astepti intervenie divina, in loc sa FACI ceva pentru a-ti atinge scopurile.
Pana la urma, se pare ca si in cazul spiritualitatii, se aplica ceea ce scriam in articolul despre oi si ciobani; unii incearca sa se gaseasca pe sine, si prin asta sa afle raspunsurile la marile intrebari,iar altii se agata doar de cineva mai important pe care sa-l ridice in slavi, declarandu-si astfel singuri inferioritatea si limitarea...



"I give you all love
I give you all hope
or so it seems cause the masses wanna buy a dream "

sâmbătă, 6 martie 2010

Resetare interioara...a.k.a. "Botezul focului"

Sunt convinsa ca pentru cei ce ma cunosc, comportamentul meu din ultima luna sau mai mult,a fost cel putin bizar : agresivitate, aroganta, dar si extrovertire, dinamism, generozitate spontana. Ei bine, toate astea sunt trasaturi specifice temperamentului coleric, temperament care pana acum putin timp n-a avut NIMIC de-a face cu mine.
Dintodeauna am fost o persoana foarte...yin: meditativa mai mult decat activa, precauta si nu cutezatoare, diplomata si nu sincera in mod brutal; pana si culorile mele preferate au fost dintotdeauna cele reci, iar acum constat o nevoie mai mult decat dubioasa de...galben. Pentru cine stie astrologie, e evident ca aceste caracteristici, de la temperamentul coleric pana la culoarea galbena, sunt specifice Leului. Mai pe scurt, elementului Foc, ce pana acum a lipsit aproape complet din structura mea, cel putin ca exprimare.
Desi de mai mult timp am intuit ca nici macar temperamentul nu e ceva fix, asa cum despre personalitate in general era evident de multa vreme ca fiind doar o masca, o forma modelabila, se poate modifica, uite ca de data asta am dovada pe pielea mea. Explicatia pe care am gasit-o acestor manifestari? Echilibrare interioara... Deoarece, cum incep sa inteleg tot mai clar, echilibrarea nu e seninatate si calm, ci echilibrul intre cele 2 extreme; calea de mijloc cum ar zice budhistii...
Un insight legat de toate astea am avut ieri, cand intr-o discutie pe messenger despre controlul emotiilor, m-am trezit explicandu-i persoanei cu care vorbeam ca nu simt nevoia sa-mi controlez pornirile; ele au aparut cu un anumit scop si trebuie sa ma invete ceva, ca de altfel orice lucru care apare in viata noastra. A elimina manifestarile cu care nu suntem obisnuiti nu inseamna decat stagnare, nu evolutie. De asemenea, cum sa poti sa te simti una cu Intregul, daca nu ai avut ocazia sa experimentezi din mai multe perspective?
Asa ca, e cazul sa-mi cer scuze tuturor celor pe care i-am ofensat in ultima vreme, nu e din rautate sau nevoia de a-mi descarca tensiunile interioare, e doar o noua forma de manifestare pe care o experimentez si asupra careia inca nu detin controlul, deci lucrurile pe care altadata le-as fi exprimat mai generalizat si pe alt ton, tind sa iasa la iveala intr-o forma agresiva si cu adresa mai definita...

"But if you desire to see the light...
As truly is , clear and bright
You must move - back into the shadows" - Agathodaimon

joi, 4 martie 2010

Cateva motive pentru care ii respect pe musulmani

De-a lungul anilor, cu cat am studiat mai multa istorie a culturii si civilizatiei, cu atat am inceput sa vad intr-o lumina tot mai proasta civilizatia occidentala si in special latura social-religioasa a acesteia, drept urmare, am inceput sa-mi indrept un pic atentia si asupra altor culturi, pentru comparatie.
Articolul de azi va fi foarte succint, asa, la liniuta, deoarece ar fi nevoie de o carte intreaga pentru a detalia subiectul.Eventual o sa mai revin si-n alte postari asupra islamismului si culturii arabe.
Deci:
- In timp ce , in perioada medievala, sub presiunea religiei,cam toata populatia europeana se "scalda" in mizerie (raspandindu-se astfel o gramada de boli infectioase, chiar epidemii), musulmanii excelau in construirea bailor publice si dadeau o maxima importanta igienei ;
- De asemenea,in paralel cu tabu-ul crestin de a studia corpul uman, arabii revolutionau medicina atat prin cunoasterea si intelegerea functionarii corpului uman, cat si prin inventarea de instrumente medicale si tratamente;
- Daca in viziunea europeana, femeia este "ispititoarea", sursa necazurilor barbatului de multe ori, islamul impune barbatului sa-si respecte femeia, dezaproba violenta casnica si permite chiar si divortul si recasatorirea femeii;
- Si in final, aspectul care mi-a atras atentia cel mai tare, e ca musulmanii afirma ca divinitatea e peste tot, ea nu trebuie cautata in cer sau intr-o directie anume; ei nu au imagini cu Allah si nici macar cu Mohammed, deoarece considera ca acestea ar atrage atentia de la ceea ce este important in timpul rugaciunii. Ce mod mai bun de a evita astfel cultul personalitatii se putea gasi?

Multe alte informatii despre cultura araba, daca sunteti interesati, gasiti la Shakuka....