ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

sâmbătă, 27 martie 2010

Evolutie spirituala???

Se tot vorbeste despre o evolutie a omului, despre o mare schimbare ce incepe sa aiba loc la nivel planetar, cand oamenii se vor "trezi" si vor incepe sa se manifeste mai iubitor, mai tolerant,, pe scurt, mai evoluat, si ca deja exista semne ale acestor schimbari...
Ceva mai devreme, butonand telecomanda la tv, am dat peste o emisiune de stiri unde tocmai se vorbea despre reaparitia unor focare de gripa aviara in tara (da, trebuia sa mai apara ceva...)iar imaginile pe care le-am vazut in timp ce prezentatorul afirma ca "s-au luat masuri pentru prevenirea extinderii pericolului", m-au socat: gaini si gaste vii , apucate intr-un mod brutal cate 3-4 odata( de aripi, capete etc )erau aruncate, repet, DE VII in tomberoane de gunoi!
Veti spune poate, ca asta nu e decat un caz izolat, si ca nu, omenirea e mult mai civilizata ca acum cateva mii de ani...Ei bine, personal apreciez mai mult pe acei "primitivi" care vanau strict pentru nevoi si ucideau animalele rapid, fara a le tortura, decat pe modernii din prezent care se comporta cu niste fiinte vii si constiente de parca ar fi obiecte...
Ca sa nu ma limitez doar la tratamentul fata de animale... Ce ziceti si de traficul de femei din tarile est-europene,duse sa se prostitueze cu forta in capitalele din Vest; de copii din lumea a 3-a pusi la munca in regim aproape de sclavie pe cativa banuti in fabrici ale unor companii internationale; de muncitorii asiatici lasati sa moara de foame dupa ce au fost adusi cu promisiuni mincinoase in Europa , Dubai etc de firme care dupa ce au profitat de forta lor de lucru, le-au luat actele si nu i-au mai platit?
Da, e adevarat, exista si oameni "buni" care vad lucrurile mai in profunzime, care au inteles ca toate fiintele trebuie respectate in aceeasi masura...Dar ei existau si acum mii de ani, intr-o proportie la fel de mica precum exista si in prezent.
Asa ca, poate exista cineva capabil sa vada lucrurile mai clar decat mine si sa ma lumineze: unde e evolutia?