ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

marți, 11 mai 2010

Vina e a noastra !

Noua decizie politica de reducere a salariilor si pensiilor in Romania, desi a provocat un val imens de nemultumire in randul populatiei, ramane se pare doar atat; ma asteptam sincer la proteste mai mari, la oameni si grupuri care sa incerce sa ia masuri (daca cei ce ne conduc n-au fost in stare)... Dar uite ca romanul prefera si de data asta sa comenteze si sa injure guvernul printre dinti, in timp ce strange inca o data cureaua si merge mai departe, asteptandu-se, conform caracterului sau fatalist, la noi masuri si mai dure.

Iar ce se intampla acum este doar unul din multele evenimente care, mie cel putin, imi arata unde poate duce indiferenta si lasitatea oamenilor...Si cand ma gandesc ca unii s-au suparat la lecturarea postarii mele , Despre oite si ciobani, in care aratam cat de mult s-au obisnuit masele sa gandeasca si sa decida altii pentru ei, in ceea ce eu numesc PROSTITUTIE SOCIALA ; asa cum o prostituata accepta batai si jigniri de la pestele ei si sa ii dea acestuia majoritatea castigurilor sale in schimbul "protectiei", asa si cetateanul de rand, in schimbul asa zisor servicii si facilitati din partea statului, accepta sa fie calcat in picioare si sa decida altii pentru el.

Nu credeam ca o a ajung sa ma bag sa scriu politica, dar uite ca am ajuns s-o fac si pe-asta...Asa ca as avea cateva observatii care poate or sa faca si pe voi sa va puneti intrebari...
1. Unde sunt serviciile alea oferite de stat? Ca de exemplu, daca te duci intr-un spital , nu doar ca esti tratat complet cu spatele si trebuie sa-ti aduci de acasa lucrurile care teoretic ar trebui sa ti le asigure spitalele, ba mai mult, risti sa pleci mai bolnav decat ai venit din cauza conditiilor sanitare si a doctorilor care se poarta ca niste macelari si habar n-au sa puna un diagnostic.
2. Oficial suntem in regim democratic...Dar unde e democratia cand guvernul si parlamentul iau decizii fara sa consulte populatia si ne trezim cu legi si schimbari de care habar n-aveam , cum a fost cea cu aprobarea lui Codex Alimentarius ? In alte tari, din cate stiu, cand intervine ceva de genul, populatia este chemata la vot, cum de altfel mi se pare si normal.

Stiti ce ma deranjeaza cel mai tare? Atitudinea voastra, oameni buni. V-ati intrebat vreodata de ce, de-a lungul istoriei, mereu o mana de oameni au reusit sa controleze populatii intregi? Pai fix din cauza pasivitatii acelor populatii! Atata timp cat te crezi slab si pornesti cu ideea ca "ce putem face noi, asta e situatia", e evident ca vei suporta consecintele. Unde e aplicarea celebrei "unde-s doi, puterea creste", cand fiecare e pentru el si in acelasi timp toti se plang ca nu-i ajuta nimeni? Din cauza mentalitatii de doi bani am ajuns aici si sincer, o meritam cu varf si indesat.

Si hai sa nu ne mai acuzam conducatorii, cand ei de fapt nu fac decat sa reflecte nivelul de gandire al poporului...remarcati ca ei fura in loc sa faca ceva? Asta, deoarece, la fel ca majoritatea dintre noi, se gandeste fiecare la binele lui, in loc sa inteleaga ca doar prin colaborare putem reusi (si pun pariu aproape toti din cei care ii injura acum pe politicieni, daca ar ajunge in locul lor, ar face la fel).
Ce-ar fi ca intr-o zi sa incetam sa mai aratam cu degetul si sa FACEM ceva? Va intreb, pe cei intelectuali, de ce ati facut facultati, daca nu sunteti in stare sa va folositi cunostintele in mod constructiv, ci doar ca sa va asigurati un job in sistemul asta disfunctional? Nu e un pic egoista atitudinea asta? In incheiere, va mai spun atat: ce dai, aia primesti....