ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

vineri, 1 ianuarie 2010

Ignoranta cu iz de intoleranta

E, intr-adevar,o binecuvantare sa fii ignorant in situatii in care cunoasterea nu doar ca te-ar depasi, ci n-ar face decat sa te panicheze inutil...
Dar cum ramane cu situatiile in care decizia ta ii afecteaza si pe altii, iar alegerea ta pur si simplu ii condamna la un stadiu de intuneric pe care nu si-l doresc?
La fiecare generatie, milioane de copii cresc cu complexe de inferioritate, datorita faptului ca se nasc diferiti, iar ignoranta parintilor, profesorilor si a intregii comunitati in unele cazuri, ii face sa se simta inferiori pentru faptul ca nu se integreaza in pattern si nici nu li se da voie sa exploreze ca sa descopere ca nu e atat de anormal sa fii si altfel decat media.Iar din aceste milioane de copii, cel putin cateva mii ar fi putut creste mult mai armonios daca parintii i-ar fi incurajat sa se dezvolte creativ, in unicitatea lor si sa nu ramana cu stigmatul anormalitatii.
"Trebuie sa fim in randul lumii" - iata niste cuvinte pe care multi dintre noi le-am auzit repetate in familie,cuvinte care ne-au taiat aripile de fiecare data cand am vrut sa zburam liberi spre a pune bazele unei noi ordini sociale, unei noi realitati,una utopica dupa parerea lor, dar cine sunt ei sa stabileasca faptul sa lumea nu poate fi mai buna decat asa cum o mentin ei acum?
A trai in ignoranta e perfect ok atata timp cat se aplica strict la viata ta.a trage si pe altii dupa tine impotriva vointei lor mi se pare insa de-a dreptul crima;ce e bine pentru un individ nu e neaparat si pentru cel care din nefericire e obligat sa depinda de primul....
Oferiti libertate celorlalti sa se dezvolte in directia in care vor ei, sa cerceteze peentru a se gasi pe sine, pentru ca incercarea de conservare si stagnare nu doar ca nu-i ajuta,ba chiar ii dezorienteaza.Si mare parte din aceiasi oameni care cresc sub presiunea familiei vor ajunge si ei la randul lor niste mici dictatori pentru copiii lor. Va mai mirati de ce lumea in care traim e asa disfunctionala?

Multumesc Toscai pentru ispiratie :)