ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Subiecte noi

Aceasta postare este o introducere la seria de articole cu caracter informativ de cultura generala (in special istorie) prin care voi incerca sa aduc un mic impuls in largirea orizonturilor celor care sunt interesati de cunoastere, dar nu au timp  sa studieze mai multe aspecte sau nu au fost motivati destul sa caute si dincolo de  ceea ce mass-media le prezinta ca prioritati.

 Pornesc aceasta initiativa de la ideea ca o societate cu orizonturi largi si care cunoaste bine trecutul e una care nu va repeta greselile (chiar va invata din ele ca sa se perfectioneze ) si care nu e in pericol sa fie manipulata prin dezinformare si ceea ce sociologia numeste "propaganda gri".

In subiectele abordate voi introduce atat notiuni de sociologie, pe langa prezentari a unor evenimente sau ideologii care au fost gresit intelese sau aplicate, cat si analize personale.