ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

marți, 2 iunie 2009

Cate ceva despre frustrare..la femei

Frustrarea este un fenomen foarte complex, rezultat din diverse situatii si avand o gama destul de larga de manifestari. Printre acestea, pe primul loc as numi abuzul.
Abuzul de mancare, abuzul de distractie (ca si cum mersul excesiv la petreceri si alte evenimente publice ti-ar rezolva problemele) , abuzul de cei de langa tine (pe care ajungi sa-i duci la limita rabdarii prin atitudinea permanenta de insatisfactie) , abuzul de jocuri video (asta in special in cazul celor de sex masculin,care-si descarca astfel agresivitatea reusind sa n-o verse asupra celor din jur) , si , subiectul la care voiam sa ajung, abuzul de shopping - acesta manifestandu-se in cazul femeilor (si posibil al homosexualilor, desi sincer e doar o banuiala, n-am informatii in aceasta privinta).
Despre shopping deci...Curios cum o activitate pe care personal o consider aproape patologica e ridicata la rangul de hobby...Am vazut ca la tv exista chiar o emisiune cu numele "Shopping-ul pasiunea mea". OMG, ca sa ma exprim cat se poate de plastic...In traducere libera: "noi incurajam superficialitatea si defularea prin consum de bunuri"
Daca n-ati inteles inca ideea, haideti sa va fac o schema:
FRUSTRARE (de obicei legata de imaginea de sine sau de insatisfactie sentimentala)-->
DEFULARE (prin consolare/refugiere in activitati placute)-->
timp excesiv petrecut in magazine si evident, o casa plina cu lucruri "dragute" si in mare parte inutile...

Deci dragele mele, daca observati ca singura voastra modalitate de a va recrea e sa achizitionati " lucruri frumoase " care sa va binedispuna (recunoasteti ca dupa aproximativ o saptamana nu ma mai ofera nici o satisfactie) si daca deja casa voastra e in criza de spatiu de depozitare..poate ar trebui sa incepeti sa va ganditi la o terapie care chiar sa aiba rezultate in a va rezolva problemele...