ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

joi, 4 februarie 2010

Din nou despre isteria Codex Alimentarius( "telefonul fara fir" ? )

Astazi am inceput prima etapa a cercetarilor, intrand pe unul din blogurile care au scris despre conspiratia cu Codex-ul; am ales o fraza la intamplare si am dat search...rezultatul il puteti vedea aici
Cred ca dovada mai buna ca asta, ca toti acesti oameni au copiat practic ACEEASI informatie unul de la altul si au dat-o mai departe, uneori si inflorind-o, nu puteam sa aduc.
Ok, etapa nr 2: ce-i cu acest Gheorghe Mencinicopschi care pe toate aceste zeci de bloguri "merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine"?
Din ce am descoperit eu, e doar un alt individ care incearca sa faca bani de pe urma panicii noastre, deoarece 90% din rezultatele de pe google la numele lui, m-au dus ori la blogurile mentionate mai sus, ori la noua lui carte pe care o vinde, despre alimentatia sanatoasa.Buna strategie,ce sa zic, sa bagi frica in oameni aratand cu degetul un pericol, pentru ca apoi sa te indici pe tine ca avand raspunsul salvator(contra-cost, desigur).Si nu, de data asta nu mai dau link,va rog sa cautati si singuri (doar daca nu va e prea lene si preferati sa ma credeti pe cuvant)...
Etapa nr 3, analiza logica, si aici am cateva sub-puncte:
a) Ce dovada are acest om sau oricine mai sustine teoria ca prin adoptarea Codex-ului, se urmareste decimarea populatiei? Face parte vreunul din vreo societate secreta care sa fi pus la cale asa ceva, sau e super spion(deja acum o dam in s.f.) si asemeni lui Dan Diaconescu, a reusit sa obtina aceste informatii "senzationale!!!" cu care sa ne salveze?
b)Sa fim seriosi, daca se urmarea reducerea aleatorie(retineti acest cuvant) a nr. populatiei,de catre o putere ascunsa care detine controlul global, nu se putea face asta mai simplu, dand voie comerciantilor sa foloseasca orice fel de aditivi si chimicale in produsele alimentare, in loc sa se impuna acest Codex Alimentarius,al carui insusi scop e totusi sa stopeze introducerea excesiva a acestor substante, tocmai in favoarea consumatorilor? Sau adaugand , fara sa faca atata valva, una din acele substante nocive intr-un produs de larg consum precum,sa zicem,uleiul, pe cine stie ce motiv?
c)Intr-un context in care drogurile usoare incep sa devina legale si toata planeta e asaltata de trend-ul eco al alimentelor organice, nu vi se pare cam absurd sa ajungem sa luam ceai de tei pe reteta si usturoiul sa fie interzis? Imi pare rau, poate sunt eu grea de cap, dar nu vad cum teiul, care are efect sedativ usor, sa devina accesibil doar prin medic, in timp ce Romania se umple pe zi ce trece de weed shop-uri...Ganditi putin logic, sunt usturoiul sau menta un pericol mai mare ca ierburile din compozitia unui "spice"? Plus ca, la fel, nu reusesc sa-mi imaginez cum or sa faca autoritatile sa interzica aceste plante, din care mare parte cresc spontan prin gradini si chiar orase.Sa ajung s-o vad si pe-asta, cum se apuca primariile sa taie toti teii de pe strazi, ca nu cumva vreun cetatean sa se drogheze cu cateva frunze :))
Totusi, hai sa mai fac un efort si sa pun linkul, pentru cei carora le e lene sa caute in arhiva blogului meu, unde pot gasi declaratia oficiala privind neimplicarea Codex-ului in terapiile naturiste, si chiar site-ul oficial cu legile din el.

Project Pitchfork - Fear

There is nothing to fear
If agression is the result of fear,
then fear is the fear of agression.
So if you are afraid of the agressor,
you are afraid of a person which is afraid of you
a person ruled by it's fears
And why should you be afraid of someone
who is behaving like a small child in the darkness

Break the circle we are living in
and don't be afraid, there's nothing to fear

Iata si niste imagini adaugate la melodie