ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

marți, 24 noiembrie 2009

O viata mai buna

O viata mai buna…asta spun majoritatea romanilor, saracii, loviti de criza, cand sunt intrebati ce-si doresc. Dar..ce inseamna pt ei acest lucru? Fericire si liniste interioara? Nicidecum!
Ei viseaza, ca orice om de rand, la un LCD mai mare, la un telefon nou, la vacante in afara de unde sa vina cu poze sa se laude la prieteni si rude, la haine mai scumpe (nu si mai de bun gust sau calitate, atentie). Sunt inca socata de faptul ca majoritatea oamenilor nici nu se uita pe etichetele produselor alimentare pe care le cumpara, intoxicandu-si astfel organismul cu tot felul de aditivi, dar in acelasi timp petrec ore in sir citind informatii despre telefonul pe care vor sa si-l cumpere. La fel de ciudat e ca unii din acesti oameni vorbesc cu dispret de manelistii cu 3 lanturi de aur la gat, dar nu-si dau seama ca si mania lor pentru telefoane, ceasuri, bijuterii, face parte din aceeasi categorie.
Imaginandu-ne ca prin absurd, s-ar ieftini peste noapte energia electrica, gazele etc:  pun pariu ca toti banii economisiti de aceiasi oameni mentionati mai sus s-ar duce pe mofturi, si in continuare si-ar dori mai mult, ca deh, asa e natura umana, nimic nu e de ajuns. Ei bine, cand o sa aud pe mai multi plangandu-se ca isi doresc mai multe spatii verzi, mai multa relaxare si mai multe bucurii sufletesti, atunci o sa ma gandesc ca da, intr-adevar, traim in conditii grele si meritam o viata mai buna…...
Precizez ca sunt constienta ca exista oameni care chiar nu traiesc bine si abia au strictul necesar; nu despre aceia era vorba, sper ca m-am exprimat coerent.