ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

sâmbătă, 6 martie 2010

Resetare interioara...a.k.a. "Botezul focului"

Sunt convinsa ca pentru cei ce ma cunosc, comportamentul meu din ultima luna sau mai mult,a fost cel putin bizar : agresivitate, aroganta, dar si extrovertire, dinamism, generozitate spontana. Ei bine, toate astea sunt trasaturi specifice temperamentului coleric, temperament care pana acum putin timp n-a avut NIMIC de-a face cu mine.
Dintodeauna am fost o persoana foarte...yin: meditativa mai mult decat activa, precauta si nu cutezatoare, diplomata si nu sincera in mod brutal; pana si culorile mele preferate au fost dintotdeauna cele reci, iar acum constat o nevoie mai mult decat dubioasa de...galben. Pentru cine stie astrologie, e evident ca aceste caracteristici, de la temperamentul coleric pana la culoarea galbena, sunt specifice Leului. Mai pe scurt, elementului Foc, ce pana acum a lipsit aproape complet din structura mea, cel putin ca exprimare.
Desi de mai mult timp am intuit ca nici macar temperamentul nu e ceva fix, asa cum despre personalitate in general era evident de multa vreme ca fiind doar o masca, o forma modelabila, se poate modifica, uite ca de data asta am dovada pe pielea mea. Explicatia pe care am gasit-o acestor manifestari? Echilibrare interioara... Deoarece, cum incep sa inteleg tot mai clar, echilibrarea nu e seninatate si calm, ci echilibrul intre cele 2 extreme; calea de mijloc cum ar zice budhistii...
Un insight legat de toate astea am avut ieri, cand intr-o discutie pe messenger despre controlul emotiilor, m-am trezit explicandu-i persoanei cu care vorbeam ca nu simt nevoia sa-mi controlez pornirile; ele au aparut cu un anumit scop si trebuie sa ma invete ceva, ca de altfel orice lucru care apare in viata noastra. A elimina manifestarile cu care nu suntem obisnuiti nu inseamna decat stagnare, nu evolutie. De asemenea, cum sa poti sa te simti una cu Intregul, daca nu ai avut ocazia sa experimentezi din mai multe perspective?
Asa ca, e cazul sa-mi cer scuze tuturor celor pe care i-am ofensat in ultima vreme, nu e din rautate sau nevoia de a-mi descarca tensiunile interioare, e doar o noua forma de manifestare pe care o experimentez si asupra careia inca nu detin controlul, deci lucrurile pe care altadata le-as fi exprimat mai generalizat si pe alt ton, tind sa iasa la iveala intr-o forma agresiva si cu adresa mai definita...

"But if you desire to see the light...
As truly is , clear and bright
You must move - back into the shadows" - Agathodaimon