ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Introducere in satanismul modern: Biserica lui LaVey

Lasand deoparte ocultistii epocilor trecute care prin ocupatiile si scrierile lor au fost considerati satanisti (vezi A. Crowley), satanismul organizat, reprezentat de Biserica Satanista infiintata de Anton LaVey este un curent NON-SPIRITUAL care se opune gandirii religioase, adorarii vreunei zeitati si mai ales, conformarii moralei societatii .
De retinut ca Satan reprezinta, in acest context, un simbol al razvratirii si non-conformismului, nu o fiinta , iar prin satanist se intelege o persoana care decide sa traiasca dupa propriile standarde si sa nu cedeze presiunii societatii. Scopul satanistului este evolutia personala si satisfactia.
Afirmatie a actualului lider al Bisericii Sataniste, Peter H Gilmore,: "Satanistii nu cred in supranatural, nici in dumnezeu, nici in diavol. Un satanist isi este propriul zeu. Satan este un simbol al omului care traieste conform naturii sale mandre si carnale. Realitatea din spatele lui Satan este pur si simplu forta intunecata a entropiei care patrunde in intreaga natura si furnizeaza impulsul de supravietuire si propagare existent in toate fiintele vii. Satan nu e o entitate constienta ce trebuie venerata, e mai degraba un rezervor de putere interioara din fiecare om, ce poate fi accesat dupa dorinta. Astfel, orice concept de sacrificiu este respins ca fiind o aberatie crestina - in satanism nu exista nici o zeitate caruia cineva sa-i ofere sacrificii".


Cele Noua Afirmatii ale satanismului modern

Afirmatiile Sataniste preluate si traduse din Biblia Satanista scrisa de Anton Szandor LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste ( C.o.S. – Church of Satan ). 1. Satana reprezinta indulgenta, in loc de abstinenta!
2. Satana reprezinta existenta vitala, in loc de promisiuni spirituale irealiste!
3. Satana reprezinta inteligenta pura, in loc de ipocrizia in care oamenii se complac!
4. Satana reprezinta bunatate pentru cei ce merita, in loc de dragoste irosita pe ingrati!
5. Satana reprezinta razbunare in loc de intoarcerea celuilalt obraz!
6. Satana reprezinta responsabilitate pentru responsabili in loc de ingrijorare pt vampiri psihici!
7. Satana reprezinta omul ca un animal printre animale; uneori mai bun, alteori mai rau decat cele ce merg pe patru picioare, si care datorita <> a devenit cel mai vicios dintre ele.
8. Satana reprezinta toate asa-zisele pacate, pentru ca ele duc la multumirea fizica mentala sau emotionala!
9. Satana reprezinta cel mai bun prieten al Bisericii, pentru ca a tinut-o in afaceri in tot acest timp!

Cele Unsprezece Reguli ale Pamantului

Regulile Sataniste sunt preluate si traduse din Biblia Satanista scrisa de Anton Szandor LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste ( C.o.S. – Church of Satan ).
1. Nu-ti da opiniile sau sfatul decat daca esti rugat.
2. Nu-ti povesti necazurile altora decat daca esti sigur ca acestia vor sa le auda.
3. Cand te afli in lacasul altuia arata-i respect, altfel nu te duce acolo.
4. Daca un invitat in lacasul tau te enerveaza, trateaza-l cu cruzime si fara mila.
5. Nu face avansuri sexuale decat daca ai primit semnalul de imperechere.
6. Nu lua ceea ce nu-ti apartine decat daca este o povara pentru cealalta persoana si aceasta cere sa fie eliberat de povara.
7. Recunoaste puterea magiei daca ai folosit-o cu succes pentru ati indeplini dorintele. Daca negi puterea magiei dupa ce ai chemat-o cu succes, vei pierde tot ce ai obtinut.
8. Nu te plange de nimic din ceea ce nu esti implicat direct.
9. Nu face rau copiilor mici.
10. Nu ucide animale neumane decat daca esti atacat sau pentru mancarea ta.
11. Cand mergi pe teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Daca cineva te deranjeaza, roaga-l sa se opreasca. Daca nu se opreste, DISTRUGE-L.

Cele Noua Pacate Sataniste

Pacatele Sataniste preluate si traduse din Biblia Satanista scrisa de Anton Szandor LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste (C.o.S. – Church of Satan).
1. Prostia – prima pe lista pacatelor sataniste. Pacatul principal in satanism. Este pacat ca prostia nu e dureroasa. Nu mai poate fi vorba doar de ignoranta intr-o societate care creste considerabil in stupiditate. Aici se incadreaza si cei care isi urmeaza drumul tinand cont de absolut tot ce li se spune. Mijloacele de informare promoveaza o prostie cultivata ca atitudine, care nu este doar acceptata ci si laudabila. Satanistii trebuie sa invete sa vada prin ‘trucuri’ si nu-si pot permite sa fie atinsi de prostie.
2. Infatuarea – o astfel de atitudine poate fi iritanta si nu este in conformitate cu Legile fundamentale ale Magiei Inferioare. La egalitate cu prostia, prin modul in care sunt pastrati banii in circulatie in zilele noastre. Natura fiecaruia impune un anumit sentiment de superioritate indiferent daca acesta este justificat sau nu.
3. Solipsismul – [doctrina filozofica conform careia eul si perceptiile sale constituie singura realitate existenta]: poate fi foarte periculos pentru satanisti; a te destainui cuiva care este de departe in dezacord cu tine. Este greseala de a astepta ca oamenii sa te rasplateasca cu aceeasi consideratie, politete si respect, pe care tu le oferi in mod natural. Asteptarile tale vor fi in zadar. In schimb, satanistii trebuie sa lupte pentru dictonul : ‘ “Fa celorlalti ceea ce iti fac si ei tie“. Este o preocupare pentru majoritatea dintre noi si solicita vigilenta constanta pentru a nu cadea prada iluziei ca toti sunt ca tine. Cum s-a mai spus, unele utopii ar fi ideale intr-o natiune de filosofi, dar din nefericire (sau poate din fericire, din punct de vedere Machiavellian) suntem departe de acel punct.
4. Autoamagirea – Este prezenta si in cele 9 afirmatii satanice, dar merita sa fie mentionata si aici. Este un alt pacat important. Nu trebuie sa omagiem nici una din vacile considerate sacre, tinand cont si de rolurile pe care suntem nevoiti sa le jucam noi insine. Singura data cand trebuie folosita propria inselatorie este atunci cand intervine distractia, si suntem constienti de ceea ce facem. Dar atunci nu mai poate fi vorba de autoamagire!
5. Conformismul – evident, din punct de vedere satanic. Este bine sa te conformezi dorintzelor altuia, daca in final vei beneficia tu. Dar numai prostii urmeaza ‘turma’, lasand o entitate impersonala sa dicteze. Cheia este sa-ti alegi cu intelepciune Stapanul, decat sa te lasi inrobit de nascocirile majoritatii.
6. Lipsa de perspectiva – Din nou, acest pacat poate aduce multa suferinta pentru un satanist. Niciodata nu trebuie sa pierzi din vedere cine esti, ce esti si ce amenintzare poti fi prin simpla ta existenta. Noi facem istoria acum, in fiecare zi. Pastreaza intotdeauna in minte o ampla imagine istorica si sociala. Aceasta este o cheie estentiala atat in Magia Inferioara cat si in Magia Superioara. Observa structura si imbina lucrurile dupa bunul plac. Nu te lasa niciodata constrans si intelege ca actiunile tale se desfasoara pe un nivel total diferit de restul lumii.
7. Uitarea trecutului Ortodoxiei – fii constient ca aceasta este o metoda de indoctrinare fortata a lumii prin acceptarea a ceva nou si diferit, cand de fapt acest lucru a fost deja acceptat pe scara larga, iar acum imbraca o alta forma. Se asteapta de la noi sa laudam excesiv geniul Creatorului, si sa uitam de original. Astfel societatea tinde sa devina dispensabila.
8. Orgoliul Neproductiv – Cel de-al doilea cuvant prezinta importanta majora. Orgoliul nu dauneaza, pana in momentul in care incepi sa arunci copilul odata cu apa de baie. Regula Satanismului este: daca merge pentru tine, foarte bine. Cand inceteaza sa mai mearga, te trezesti incoltit si singura cale de scapare este sa spui: ‘ Imi pare rau, am facut o greseala, sper ca o putem rezolva cumva‘ , atunci spune-o.
9. Lipsa de estetica – Este aplicatia fizica a Factorului de Echilibru (vezi Biblia Satanista ). Estetica este importanta in Magia Inferioara si trebuie cultivata. Este evident ca nimeni nu poate obtine bani folosind standardele clasice de frumusete si astfel apare descurajarea in aceasta societate de consum; dar un ochi bine dezvoltat pentru frumos, pentru echilibru, este un instrument satanic esential si eficace care trebuie sa fie folosit. Nu este vorba despre ceea ce ar trebuit sa fie placut, ci despre ceea ce este placut. Estetica este ceva personal, reflecta propriul caracter, dar exista si sensuri universal-valabile ale placutului si frumosului care nu pot fi negate.

sursa: wikipedia