ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

luni, 10 octombrie 2011

Revolutia mondiala si...trezirea constiintei colective

Postare de pe facebook, la o invitatie spre Revolutia pasnica:
Anca Todirica
Dragilor se pare ca energia iubirii in mod special a celor treziti in constiinta a ajuns la maturitatea ei, atingand culmea prin imputernicire si fermitate .A spune" Nu permit " este o mare lectie de imputernicire si fermitate .Este defapt iubirea care incepe sa se manifeste .CAre iesa din noi si se vrea materializata ,manifestata .Sunt convinsa ca aceasta miscare pasnica si iubitoare va aduce mari treziri in constiinta de masa .Asa sa fie cum si este !
Acum, vreo saptamana, cand scriam la articolul anterior despre schimbarile sociale inevitabile care au loc intr-una si care sunt asociate cu crize economice si morale, nu ma asteptam sa asistam atat de repede la inceputul uneia din ele . Intre timp, au ajuns si la mine informatiile privind evenimentul planificat pentru 15 oct, si anume acea “revolutie mondiala pasnica”. Nu, nu cred ca va schimba brusc sistemul, nu sunt sigura nici ca va fi intr-adevar pasnica, dar nu asta e ideea. Simplul fapt ca suficienti oameni s-au gandit sa initieze o asemenea actiune arata ca sistemul capitalist e pe cale sigura spre distrugere, indiferent daca aceasta va avea loc chiar acum sau in urmatorii ani.

Dar subiectul articolului de fata nu este criza economica ce-a determinat acest eveniment, ci asocierile de natura “spirituala” pe care le fac oamenii  cu acesta. Am vorbit ultima data de acest curent inspirat din New Age care considera ca suntem bombardati de mesaje de la extraterestri sau spirite inaltate, si care sustin sus si tare ca urmeaza o trezire colectiva spirituala. Ei bine, acesti oameni vad la momentul de fata ca miscarile politic –economice sunt rezultatul acestei treziri, si nu invers …cum de fapt stau lucrurile.

Va intreb acum pe voi, cei care aveti impresia ca din cauza… constiintei voastre inalte doriti schimbarea: ati reactionat vreunul la faptul ca in Africa mor mii de copii zilnic? La faptul ca padurile tropicale sunt distruse si apele poluate ? La conflictele armate pe teme religioase sau din cauza resurselor economice?  S-a gandit cineva sa porneasca  sau sa participe la o revolutie mondiala din aceste motive? Nu, pentru ca acestea erau fapte care nu va afectau Acum si care nu aveau loc in ograda voastra… Ati reactionat insa fix in clipa in care confortul vietii voastre cu apa calda, mancare la discretie, electronice cumparate in rate si tot pachetul, a inceput sa fie tot mai amenintat. Si de ce s-a ajuns la amenintarea acestui confort? Fix din cauza risipei la care si VOI ati contribuit, de s-a ajuns la aceasta criza economica, din care acum vreti sa scapati dand jos elitele, de parca schimbarea sistemului politic ar modifica cu ceva faptul ca resursele  de baza sunt pe cale de disparitie si ca ecosistemele ce mentineau echilibrul  vietii pe planeta asta abia mai rezista.Si mai si aveti ipocrizia sa afirmati ca faceti asta din iubire…Nu dragilor, se numeste NEVOIE impulsul care v-a facut sa luati atitudine.

Ce numesc eu constiinta inalta : sa fii capabil sa intelegi faptul ca suntem doar o parte mica a ce numim viata si ca fiecare specie, fiecare grup etnic are aceleasi drepturi de a se manifesta aici ca si tine; sa iti dai seama ca orice mica actiune de-a ta, acumulata la actiunile altora, determina evenimentele majore cu care te vei confrunta mai tarziu.
 Cat despre inaltarea spirituala, ma indoiesc ca revolta impotriva sistemului ar fi unul din efecte; nu credeti mai degraba ca o fiinta iluminata ar fi capabila sa vada dincolo de actiunile de aici si sa inteleaga cauzalitatea din spatele acestor fenomene, sa inteleaga ca orice manifestare in materie , oricat de buna sau rea ar parea de la nivelul de intelegere uman, isi are un scop mai mare si nu are rost sa fie intrerupta ?...

Acum na, poate am eu constiinta limitata si nu inteleg, dar… ceva imi spune ca o revolutie mondiala bazata pe Spirit ar trebui sa insemne schimbare interioara autentica (din care sa porneasca in mod natural o alta atitudine exterioara), nu mimare a noii turme si nicidecum revolta la lipsurile personale materiale.

Si inca un pasaj  care mi-a atras atentia , de data asta in mod placut : 
Nu recunoaştem decât ceea ce ştim. De aceea am pus întrebarea: vrem schimbare, dar ştim ce schimbare vrem?? Poate vrem doar să ajungem în locul celor care nu fac decât să stea cu biciul pe alţii...

 Revolution now

"For all who didn't get it yet
We're living in the age of change
That means you should change yourself
Don't wait until the others will

You have the power to change the world
Small reason huge effects

Time is running away
Second for second
Break out of your mind-cage
And control your rage
You're responsible
Understand that
Don't be a cogwheel anymore

Don't sit there
Move your ass
One is all
And all is one

Every little thing you do
Causes huge effects
The whole world
Depends on your actions
You're responsible
Understand that

The moon is red
The sun burns
Time is running away
Second for second"

 Artist : Project Pitchfork
Album : Alpha Omega