ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

luni, 1 februarie 2010

Despre oite si ciobani

Azi m-am saturat..M-am saturat asa de tare de prostiile conspirationiste care umplu internetul si mass-media in general, incat imi vine sa rad incontinuu.Dar m-am gandit ca pentru voi, cei care mai aveti totusi luciditate, sa fac totusi un efort si sa vorbesc putin despre oi.
Oile sunt niste mamifere ca toate altele,cu instinct de supravietuire, cu orgoliu si lupte teritoriale,cu simt de apartenenta la turma si altruism fata de cei foarte apropiati....Si totusi , au si cateva trasaturi specifice.Una ar fi ca le e lene sa ia decizii singure si sa se protejeze.De-aia au si fost imblanzite, nu pentru ca omul e o fiinta rea, ci pentru ca lor le-a fost prea lene sa lupte pentru a ramane libere (cum fac de exemplu caprele negre) si au acceptat sa fie sclave, in schimbul asigurarii supravietuirii pe scurta durata.Deci a doua trasatura, comoditatea.De ce sa ai parte de primejdii neasteptate, de momente cand nu gasesti hrana destula, cand in schimbul vietii tale la un moment-dat, poti sa primesti la bot tot ce-ti trebuie?
Ei bine,din aceste doua trasaturi, lenea sa gandeasca si comoditatea fizica, a rezultat a treia: prostia , sau altfel zis, instinctul de turma.Atat de dependente sunt oile astea de ciobanii si cainii lor care sa le indice in fiecare clipa in care directie s-o ia, incat nu mai au nici un gram de autocontrol.Iar in momentul in care una e deranjata din pascut de vreo miscare in tufisuri,nu doar ca o ia razna si fuge ,ci intreaga turma o urmeaza, chit ca in directia in care fuge prima se vede clar o prapastie....
Uite de-aia , oile noastre umane vor ajunge sa moara de subnutritie din cauza ca una din ele a pornit isteria cu Codex Alimentarius(iar celelalte propaga cu copy-paste aceasta isterie, fara ca macar vreuna sa verifice adevarul), de-aia multe alte oi vor ajunge la psihiatrie din cauza uneia care afirma ca o rasa reptiliana a venit sa ne fure aurul(dar ce's reptilienii astia, triburi tatare???)si ca inaintea lor nu existau cataclisme geologice(o vai, deci pana la venirea reptilienilor care sa creeze omul, pe Pamant era totul minunat, nici tu cutremure, nici tu vulcani...deci Pamantul a aparut asa, cu abracadabra, fara transformari geologice)...si exemplele ar fi multe.Dar ma opresc aici ca iar ma pufnetste rasul si mai bine ma duc sa imi vad de treburi.Dintre alea reale!

Morala nr 1: felicitari celor care reusesc sa se ridice la rangul de ciobani ;)
Morala nr 2: daca alegi sa fii oaie, nu te mira daca la un moment-dat vei fi sacrificat.

9 comentarii:

  1. mda, prostia e cultivata azi mai tare decat graul si porumbul. cei ce se lasa controlati, vor muri controlati. cei ce vor sa devina stapanii vietii lor SI FAC CEVA pentru asta, vor ajunge sa vada un nou Pamant, in cateva decenii. parerea mea... fiecare e stapanul propriei sale vieti; o pui in mana altora, suferi consecintele. o controlezi tu prin propria ta gandire si constiinta, din nou simti consecintele. dar difera ca de la cer la pamant efectele in cele doua cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. wow..ce comparatie.. foarte frumos
    te invit sa aduci cat mai multe si frumoase pleadorii la adresa Codex Alimentarius:)
    nu vorbesc despre alte conspiratii pt ca si pe mine ma deranjeaza unele dintre ele.
    Asa ca lamureste-ne folosindu-ti luciditatea, doamna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai avut deja o tentativa de lamurire anul trecut, intr-o postare dedicata exclusiv lui Codex Alimentarius...am pus acolo un link unde oricine il poate citi ca sa traga singur concluziile.Dar deh, e mai palpitant pentru oameni sa inghita informatiile de la altii decat sa caute singuri adevarul.Voi reveni insa pe tema respectiva, din moment ce vad ca e chiar nevoie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Codex Alimentarius pentru acum este mai mult lectura. In privinta lui spun ca nu ne putem lamuri. Ba se scrie (pardon, se copiaza) pe unele bloguri ca va fi sfarsitul alimentatiei naturale, ba se scrie ca nu are nici o treaba cu alimentatia naturala. Pentru cei care vor lamuriri, stiu unde sa le caute, doar aveti Google la dispozitie. Pentru cei saturati de atatea prostii aruncate sa le inghita lumea, incepeti sa va desteptati si nu va mai umpleti gandirea cu asa ceva !

    RăspundețiȘtergere
  5. "Asa ca lamureste-ne folosindu-ti luciditatea, doamna!":)) e hilar si in acelasi timp trist,daca nu te-ai lamurit pana acum,nu ne mai batem capul.Desi totul este clar,simtim dorinta sa jignim.O sincera parere de rau pt persoana care a scris asta,continuua sa te crezi superior/superioara,vei ramane la fel de frustrat/a

    RăspundețiȘtergere
  6. ok,imi pare rau pt adresare,nu am vrut sa ofensez. dar si eu m-am simtit jignita citind postarea Corinnei pentru ca acum ceva vreme am scris despre Codex (in varianta ”conspirationista”). desigur o sa caut postarile ei mai vechi sa ma lamuresc pt ca subiectul este foarte controversat.
    toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu inteleg cel mai bine, deoarece acum cateva luni, panicata si sub impulsul de moment,m-am aruncat sa semnez petitia aia online si sa mai si fac valuri printre cunoscuti...Pentru ca apoi sa incep sa caut informatii pe google, ocazie cu care mi-am dat seama ca practic, toata isteria e un rezultat al efectului "bulgare de zapada" : de la o declaratie a unui om caruia se pare ca ii place sa iasa in evidenta, tot mai multi au inceput sa copieze si sa amplifice informatia fara ca macar sa incerce sa verifice si din alte surse.Si uite ca tocmai propria ignoranta m-a facut acum sa fiu atat de revoltata pe tema asta.O sa mai fac cercetari(doar de-asta avem internetul) si o sa vin cu informatii mai pe larg intr-un articol, cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este cert ca exista un razboi intre marile corporatii chimisto-medicamentoase si micii intreprinzatori de naturisme.Din ce am inteles eu,codex alimentarus exista inca din anii 60,si este un set de recomandari alimentare,la bunul plac al celor care sunt implicati in toata gama de aditivi alimentari,cu armata lor de asa zis oameni de stiinta care autentifica diverse chestii in functie de regele profit,fara cercetari si recomandari alternative,independente,acest codex apartinind direct oms.Mai grav este cind politica si anumite interese de grup,de corporatii tin cont de unele din aceste recomandari.Acest cumul de interese luncreaza lent si subtil ca apa,si poate exista posibilitatea ca intr o generatie,copii deveniti mari sa ingurgiteze multe chestii chimice,si sa nu mai aiba acces la anumite chestii naturale,fara sa le simta lipsa.
    Insa eu sunt optimist si cred ca deja a 100 maimuta e pe aproape,iar omenirea se va trezi iar adevarul va iesii la iveala,desconspirind jocul materialismului,de 6000 de ani,si mai ales cel intens din ultima 100 de ani.
    Eu stiu jocul,voi il stiti,deci omenirea il stie,urmeaza sa vedem in ce context iese la iveala intreaga forma de control.
    Insa la momentul acum,sa ne prindem mintea cu conspiratii si metode de control,ne strica pacea si armonia.Bucuria de a fii este cea mai importanta stare,iar cind e vorba de "ceilalti",treaba lor.Nimic nu ne obliga sa ne implicam si sa traim creatia altora,si daca totusi o facem,macar sa fim constienti de ce , la ce ne foloseste asta?.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fara TamTam la Codex! Omu' vrea sa suga deci o sa mulga pentru a suge ce mai are de muls. Treceti cu vederea un singur si simplu aspect: pe tub scrie ca e expirat de 2 nanosecunde. Treceti si ingerati zmarga mulsa din taur si frecati-o pana la spuma si faceti bezele caci atunci veti intelege Codex-ul!

    RăspundețiȘtergere