ATENTIE !

Toate postarile de pe acest blog sunt cumva interconectate. Inainte de a eticheta sau critica vreo afirmatie aparent radicala, cititi si prin arhiva, pentru a obtine o viziune de ansamblu a mesajului general.

marți, 24 noiembrie 2009

O viata mai buna

O viata mai buna…asta spun majoritatea romanilor, saracii, loviti de criza, cand sunt intrebati ce-si doresc. Dar..ce inseamna pt ei acest lucru? Fericire si liniste interioara? Nicidecum!
Ei viseaza, ca orice om de rand, la un LCD mai mare, la un telefon nou, la vacante in afara de unde sa vina cu poze sa se laude la prieteni si rude, la haine mai scumpe (nu si mai de bun gust sau calitate, atentie). Sunt inca socata de faptul ca majoritatea oamenilor nici nu se uita pe etichetele produselor alimentare pe care le cumpara, intoxicandu-si astfel organismul cu tot felul de aditivi, dar in acelasi timp petrec ore in sir citind informatii despre telefonul pe care vor sa si-l cumpere. La fel de ciudat e ca unii din acesti oameni vorbesc cu dispret de manelistii cu 3 lanturi de aur la gat, dar nu-si dau seama ca si mania lor pentru telefoane, ceasuri, bijuterii, face parte din aceeasi categorie.
Imaginandu-ne ca prin absurd, s-ar ieftini peste noapte energia electrica, gazele etc:  pun pariu ca toti banii economisiti de aceiasi oameni mentionati mai sus s-ar duce pe mofturi, si in continuare si-ar dori mai mult, ca deh, asa e natura umana, nimic nu e de ajuns. Ei bine, cand o sa aud pe mai multi plangandu-se ca isi doresc mai multe spatii verzi, mai multa relaxare si mai multe bucurii sufletesti, atunci o sa ma gandesc ca da, intr-adevar, traim in conditii grele si meritam o viata mai buna…...
Precizez ca sunt constienta ca exista oameni care chiar nu traiesc bine si abia au strictul necesar; nu despre aceia era vorba, sper ca m-am exprimat coerent.

3 comentarii:

  1. Corinna, ai facut referire doar la o anumita categorie sociala.
    Nu i-ai luat in calcul pe cei din mediul rural, unde nu exista nici apa curenta, daramite LCD-uri, telefoane sofisticale, giuvaieruri sau alte accesorii de genul acesta.

    Ei au parte de spatii verzi, relaxare cat cuprinde pentru ca lipsa locurilor de munca este in ascensiune, bucurii sufletesti au in momentul in care reusesc sa mai gaseasca de lucru cu ziua (spetind la camp pentru o bucata de paine, mancare de cartofi si 20 de lei).

    Am observat un trend al orasenilor de a-si restrange aria, perspectiva in vecinatatea lor.

    La ce folos precizarea, atata timp cat sustii:
    "Ei bine, cand o sa aud pe mai multi plangandu-se ca isi doresc mai multe spatii verzi, mai multa relaxare si mai multe bucurii sufletesti, atunci o sa ma gandesc ca da, intr-adevar , traim in conditii grele si meritam o viata mai buna…..."????

    Cei ce-ti citesc franturile din realitate, vor zice: DA, are dreptate, insa vor pune si ei in subsidiar pe cei ce traiesc intr'adevar sub limita supravietuirii.
    Dar, ce ne pasa noua, privim din nou spre orasenii ce-si doresc LCD-uri, telefoane, gablonturi, fitze... doar ei reprezinta, in mod special, tara, nu?!

    Inceput meschin, as spune cu final acoperitor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru tine viata mai buna inseamna: spatii verzi, mai multa relaxare si mai multe bucurii sufletesti... pentru ca acestea iti lipsesc.
    Altora le lipsesc alte lucruri care sunt cu mult inaintea celor enumerate de tine, ce tin de supravietuire ca sa nu fiu exagerat sa spun de un trai decent.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai fi citit cu atentie, ai fi vazut k am specificat clar la final ca nu la oamenii cu adevarat amarati ma refer...
    Si din contra, nu-mi lipsesc spatiile verzi si relaxarea, tocmai, ca acum ca le am , am invatat ca sunt mult mai valoroase decat bucuriile materiale.Te invit la o discutie in privat, ai e-mail-ul meu la profil, chiar nu sunt de cealalta parte a baricadei decat tine, cum ti s-a parut, iar scopul postului era cu totul altul....

    RăspundețiȘtergere